Psychologenpraktijk GOB Amsterdam Oost

Psychologen- & therapeutenpraktijk

GOB Amsterdam-Oost

Psychologen- en therapeutenpraktijk amsterdam-oost

Angstklachten 

– Psychologenpraktijk Amsterdam-Oost

Angst is een emotie. Deze zit diepgeworteld in ons systeem en helpt ons al sinds de oudheid te reageren op gevaar. Je lichaam raakt in opperste staat van paraatheid. Je hart gaat sneller kloppen, je bloeddruk verhoogt en je spieren spannen zich aan. Dit duurt normaliter niet heel lang en is een gezonde reactie.

Normaal gesproken maken we in deze tijd niet vaak meer hele dreigende en gevaarlijke situaties mee. Het kan toch zo zijn dat jij je wel vaak of steeds vaker angstig voelt. Misschien zelfs als er zich helemaal geen gevaarlijke situaties voor doen. Misschien voel je dit in contact met anderen. Als je in een nieuwe situatie terecht komt, of ergens mee geconfronteerd wordt. Veel mensen vinden de technologie, die tegenwoordig een grote rol speelt in ons leven, de aanleiding van angst en spanningen. Als deze angst je gaat overheersen kan het je dagelijks functioneren in de weg komen te staan. Je bent constant bezig met het zorgen maken over wellicht je werk, je gezin, wat er mogelijk in de toekomst staat te gebeuren.

Een emotie zelf is van korte duur, vaak zijn het onze gedachten die de emotie verder voeden en kunnen zorgen dat je hier veel langer klachten van ervaart.

Wil jij jezelf minder angstig voelen, begrijpen hoe dit zo gekomen is en hoe je zelf veerkrachtiger kan worden. Ik help je graag tijdens dit proces! Wil je meer lezen over mogelijke therapievormen? Dat kan hier

Fysieke kenmerken kunnen zijn: