Psychologenpraktijk GOB Amsterdam Oost

Psychologen- & therapeutenpraktijk

GOB Amsterdam-Oost

Psychologen- en therapeutenpraktijk amsterdam-oost

Negatief zelfbeeld

– Psychologenpraktijk Amsterdam-Oost

Het liefst kijk je niet naar jezelf. Andere doen het altijd beter en zijn beter. We vergelijken onszelf vaak met anderen. Gevoel van gemis en/of een tekort voelen is dan nog groter.

Vergelijken zit in onze genen en heeft een nut. Het maakt dat we kunnen leren van elkaar. Helaas wordt er in de hedendaagse maatschappij ook het gevoel gegeven dat je snel en vaak te kort doen in vergelijking met anderen.  

Wanneer je last heb van een negatief zelfbeeld zie je jezelf en wat je doet regelematig als niet goed genoeg. Dit heeft effect op bepaalde momenten, situaties en gebeurtenissen in je leven. Je dagelijkse functioneren wordt bepaald door dit beeld over jezelf. Je hebt veel negatieve gedachten en je merkt dat het je leven gaat overheersen. Op dan duur kan dit leiden tot angsten, somberheid of zelfs depressie. 

Een negatief zelfbeeld ontstaat niet zomaar. Dit kan veroorzaakt zijn door een specifieke gebeurtenis of tijdens je opvoeding heb je je nooit goed genoeg gevoelt. Aanleg kan ook hierin een rol spelen. Wil jij samen werken aan je zelfvertrouwen? Neem dan contact met mij op.

Kenmerken van een negatief zelfbeeld